Новини

Премиера на новия Porsche Cayenne 2018

quattroberry6674 views

Porsche Bulgaria представи новия Cayenne с лъскаво събитие в последния ден на ноември. На входа ме посрещнаха с нажежаващ сетивата коктейл с текила и лют cayenne pepper – точно като модела. Вътре Порше се бяха постарали да припомнят на гостите си що за шоу е 3D Mapping-а. Честно казано бях забравила колко яко може да бъде. 😊 Снежно бял Cayenne обсипан с феерия от цветове и звуци, на фона на стените за катерене в Walltopia – красота! 🙂

 

Премиера на новия #Porsche #Cayenne. 🔜 Скоро в блога 💚 Porsche Bulgaria

Posted by Quattroberry on Thursday, November 30, 2017


Изцяло новият модел от третото поколение на Cayenne е идва в 2 бензинови варианта, по-мощен, по-лек, с нов динамичен дизайн и поставя много въпроси пред конкурентните модели.

Cayenne в буквален превод на български означава много лют червен пипер. Точно като характера на автомобила – лют и съскащ с трилитров V6 турбо двигател с 340 к.с. под капака и 450 Nm, позволяващ му да достигне от 0 до 100 км. за 6.2 секунди. Вече може да забравите изцяло за атмосферния 3.6 V6 от стария модел. На ред са новото поколение турбокомпресорни двигатели. При Cayenne S също има промени – двигателят е 2.9 twin-turbo V6 с 440 к.с. с добре познатата ни HOT VEE технология от Panamera.

Още на пръв поглед мога да кажа, че Порше залагат на сигурното – без кардинални промени във външния вид. Но това, на което наблягат, обаче, е ултра-технологичният интериор. Подобно на новите модели Панамера, в новия Кайен повечето физически бутони са заменени с touch бутони. Централно място заема 12.3 инчовият тъчскрийн, а пред шофьора се намира аналоговото табло с по един 7-инчов дигитален дисплей от двете му страни. Като прибавим и уникалния звук на BOSE, картинката е завършена.

И въпреки факта, че е SUV, нека не забравяме, че все пак това е Porsche, което прави преживяването още по-привлекателно и изпълнено с тръпка.

Ако трябва да обобщя с няколко думи, то новият Кайен е:

  • По-лек с 65 кг.
  • По-дълъг със 7 см. (4,918 м.).
  • С по-голям багажник – събира 770 литра – 100 л. повече от стария.
  • Ултра-технологичен
  • Събиращ погледите

Какво още да очаквамe?
-> Porsche Cayenne Hybrid 😊
-> Porsche Cayenne Turbo
-> 2 нови дизелови агрегата

До скоро каране,

В. 😉

error: Content is protected!