Car Reviews

#ИЗЛЕЗ към яз. Тошков чарк и яз. Широка поляна

quattroberry3684 views

Случвало ли ви се е да ви се пътува за събота и неделя и да се чудите накъде да тръгнете? Един страхотен маршрут подходящ за уикенд, както през лятото, така и през зимата, е към язовирите Тошков Чарк и Широка Поляна. Ако идвате от София – тръгвате по магистрала Тракия, отбивате се в посока Пазарджик, след което поемате към Пещера и Батак. И специално за дамите – гр. Пещера е известен със заводите за обувки и съответно множество фирмени магазини. Все пак подкрепяме българското, нали така! 😊 По средата между Пещера и Батак е отбивката към пещерата Снежанка – един от 100-те национални обекта. До пещерата се стига пеша по екопътека около 800 м., като по пътя нагоре ще видите закачливи табели.

И все пак, тръгнали сме към язовирите! Пътят към Батак е осеян с живописна поредица от завои. Първата спирка след Батак е язовир „Тошков чарк“. Не ви препоръчвам да ходите там през зимата, ако автомобилът ви е със задно предаване или е много нисък. Бих казала, че това е перфектното място за табела “Quattro only” при отбивката за язовира.  Той е малък и неизвестен, но не отстъпва по красота на по-големите водоеми в страната. Перфектно място за отдих и уединение, както и за любителите на пъстървата и спортния риболов.

От яз. Тошков чарк се връщате обратно на главния път (37) и продължавате на юг към яз. Широка Поляна. Нарочно споменавам този път, тъй като пътят минава през мост над яз. Голям Беглик, а гледката определено си заслужава.

Разположен насред величествена борова гора се намира и яз. Широка поляна. Погледнат от пътя изглежда сякаш е образуван от много на брой малки язовири с отделни стени. Това се дължи на неравния терен на дъното, което се състои от няколко планински дерета.

Може да комбинирате цялото пътуване с преспиване около язовир Цигов Чарк, който също не е за изпускане.
За връщането ви препоръчвам да се върнете през Септември. Така ще имате възможност да карате успоредно по пътя на Теснолинейката – малкият влак, който преминава през големите планини. Карането в подножието на Родопите, докато река Марица естествено очертава трасето, е красиво преживяване. С усмивка на лице и много запечатани гледки в съзнанието се запътвам към вкъщи.

Повече за Audi Q7 можете да прочете в другата ми статия тук.

А още страхотни маршрути ще намерите в сайта на #ИЗЛЕЗ.

 

До скоро каране,

В. 😊

 

 

error: Content is protected!